ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟΣ  ΣΤΑΘΜΟΣ  ΦΙΛΟΘΕΗΣ-ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Τρεχων καιρος απο την Webcam και τον Μετεωρολογικο Σταθμο  Φιλοθεης στην Ηγουμενιτσα
Click here for home page.
Η Εικονα ανανεωνετε αυτοματα καθε 20sec-Refresh image every 20 sec

ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΔΟΡΥΦΟΡΟ

Ωρα Ελλαδος=UTC+3

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Ηλιακό εργοστάσιο υπόσχεται ενεργειακή αυτονομία


Νέες καινοτόμες λύσεις αναμένεται να δώσει η αμερικανική εταιρεία Schott Solar στο ενεργειακό πρόβλημα χρησιμοποιώντας τις εγκαταστάσεις της για την υλοποίηση ενός πρωτότυπου σχεδίου.

Πρόκειται για την πρώτη εταιρεία παγκοσμίως που θα προχωρήσει στην παραγωγή φωτοβολταϊκών συστημάτων για σπίτια και υποδοχέων θερμότητας για μεγάλα ηλιακά πάρκα.

Πιο συγκεκριμένα, οι υποδοχείς θερμότητας προορίζονται για μεγάλης έκτασης ηλιακά πάρκα, τα οποία χρησιμοποιούν παραβολικούς καθρέπτες για την εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας.

Οι υποδοχείς τοποθετούνται σε κεντρικό σημείο του καθρέπτη. Το υγρό που υπάρχει μέσα στους υποδοχείς θερμαίνεται και κυλά προς τον μετατροπέα θερμότητας, ο οποίος δημιουργεί ατμό.

Ο ατμός ενεργοποιεί μια γεννήτρια, η οποία παράγει ενέργεια χωρίς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Η χρήση υποδοχέων θερμότητας έχει ενθουσιάσει ιδιωτικές εταιρείες και Αμερικανούς πολιτικούς, καθώς οι ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

«Στη Schott Solar βλέπουμε τις ΗΠΑ σαν ένα γίγαντα που κοιμάται σε ό,τι αφορά ζητήματα ηλιακής ενέργειας », δήλωσε ο διευθυντής της εταιρείας εξηγώντας ότι η Αμερική είναι τόσο ηλιόλουστη που μπορεί να καλύψει τις παγκόσμιες ενεργειακές ανάγκες τουλάχιστον για μισό χρόνο.

Η Schott Solar έχει δαπανήσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια για την υλοποίηση των σχεδίων της και την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων. Οι συνολικές επενδύσεις για το πρόγραμμα αναμένεται να ξεπεράσουν τα 400 εκατομμύρια δολάρια.ΠΗΓΗwww.i-live.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου