ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟΣ  ΣΤΑΘΜΟΣ  ΦΙΛΟΘΕΗΣ-ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Τρεχων καιρος απο την Webcam και τον Μετεωρολογικο Σταθμο  Φιλοθεης στην Ηγουμενιτσα
Click here for home page.
Η Εικονα ανανεωνετε αυτοματα καθε 20sec-Refresh image every 20 sec

ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΔΟΡΥΦΟΡΟ

Ωρα Ελλαδος=UTC+3

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Κρασί: το μυστικό για τη μακροζωία


Μισό ποτηράκι κρασί την ημέρα συμβάλλει στη μακροζωία, σύμφωνα με νέα έρευνα Ολλανδών επιστημόνων.

Τα αποτελέσματα της έρευνας προκαλούν έκπληξη καθώς διαπιστώθηκε ότι οι άνδρες μέσης ηλικίας που κατανάλωναν μισό ποτηράκι κρασί την ημέρα κατάφεραν να παρατείνουν τον χρόνο ζωής τους τουλάχιστον κατά πέντε χρόνια, σε σχέση με εκείνους που απέφευγαν το αλκοόλ.

Για τις ανάγκες της έρευνας οι Ολλανδοί επιστήμονες συνέλλεξαν τα ιατρικά αρχεία 1.373 ανδρών, οι οποίοι από την ηλικία των 50 ετών παρακολουθούνταν συστηματικά από καρδιολόγους από το 1960 μέχρι το 2000.

Οι επιστήμονες εξέτασαν ποικίλους παράγοντες που ενδεχομένως επηρέαζαν την υγεία των εθελοντών, για παράδειγμα η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών και το κάπνισμα.

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές εξέτασαν την ποσότητα του αλκοόλ που κατανάλωναν οι εθελοντές, τη χρονική περίοδο κατά την οποία κατανάλωναν αλκοόλ και τα οινοπνευματώδη ποτά που συνήθως προτιμούσαν.

Τελικά αποδείχτηκε ότι οι άνδρες που κατανάλωναν 20 γραμμάρια αλκοόλ ημερησίως κατάφεραν να παρατείνουν τον χρόνο ζωής τους κατά δυο έτη, σε αντίθεση με εκείνους που δεν κατανάλωναν αλκοολούχα ποτά.

Οι άνδρες που έπιναν μόνο κρασί, και μάλιστα λιγότερο από ένα ποτηράκι, παρέτειναν τον χρόνο ζωής τους κατά 2,5 χρόνια σε σχέση με εκείνους που προτιμούσαν τη μπίρα, και πέντε χρόνια σε σχέση με εκείνους που δεν κατανάλωναν καθόλου αλκοόλ.

Εκτός αυτού, αποδείχτηκε ότι η κατανάλωση κρασιού μείωσε κατά πολύ τις πιθανότητες θανάτου από καρδιοαγγειακά νοσήματα ή άλλες αιτίες.ΠΗΓΗ http://www.i-live.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου