ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟΣ  ΣΤΑΘΜΟΣ  ΦΙΛΟΘΕΗΣ-ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Τρεχων καιρος απο την Webcam και τον Μετεωρολογικο Σταθμο  Φιλοθεης στην Ηγουμενιτσα
Click here for home page.
Η Εικονα ανανεωνετε αυτοματα καθε 20sec-Refresh image every 20 sec

ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΔΟΡΥΦΟΡΟ

Ωρα Ελλαδος=UTC+3

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στην Ευρώπη


Το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στη Σκωτία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα χρόνια, καθώς όλα προχωρούν σύμφωνα με το πρόγραμμα και η κυβέρνηση στηρίζει το έργο παρά την οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με την εταιρεία Scottish Power Renewables, η οποία έχει αναλάβει το έργο, στο αιολικό πάρκο θα εγκατασταθούν 140 ανεμογεννήτριες. Η ενέργεια που θα παράγεται αναμένεται να ξεπερνά τα 322 megavatt, γεγονός που σημαίνει ότι θα τροφοδοτούνται περίπου 180.000 σπίτια.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο παράκτιο αιολικό πάρκο της Ευρώπης, το οποίο θα ανοίξει τις πύλες του στους επισκέπτες τους τελευταίους μήνες του καλοκαιριού.

Η Scottish Power Renewables άρχισε να ασχολείται με την κατασκευή του έργου πριν δέκα χρόνια και οι πρώτες ανεμογεννήτριες του πάρκου τέθηκαν σε λειτουργία τον περασμένο Ιανουάριο.

«Ποτέ στο παρελθόν δεν επιχειρήθηκε η κατασκευή αιολικού πάρκου τέτοιων διαστάσεων και οι άνθρωποι που εργάζονται για την υλοποίηση του έργου αξίζουν συγχαρητήρια», δήλωσε η Κέιθ Άντερσον, διευθύντρια της κατασκευάστριας εταιρείας.

«Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ξεκίνησε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2008 και από τότε έχουμε αποθηκεύσει ένα μεγάλο ποσοστό πράσινης ενέργειας», προσέθεσε.

Οι ανεμογεννήτριες εκτείνονται σε έκταση 55 τετραγωνικών χιλιομέτρων και ήδη στο αιολικό πάρκο απασχολούνται 500 εργαζόμενοι. Τους θερινούς μήνες το πάρκο θα ξεκινήσει να δέχεται επισκέπτες, ενώ θα υπάρχει και ξεναγός που θα τους ενημερώνει σχετικά με τη λειτουργία του. Πηγη i-live.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου